Å studere med barn og baby

Hei!

I og med at det er mange som har spurt, tenkTe jeg å skrive litt om hvordan det er å ha med seg en nyfødt på forelesninger, og å få tid til å studere med to små som tar opp masse tid i hverdagen.

Jeg har studert fullt med begge jentene mine nå. Olivia var med meg på universitetet 3-4 ganger i uken fra hun var 4 uker gammel, og Charlotte har vært med meg 2 ganger i uken siden hun var like gammel.

Jeg spør alltid foreleserne mine om det er greit for dem at jeg har med meg barna, og jeg har aldri fått noe nei. Jeg spør også om det er greit at jeg ammer i timene, noe jeg også bare har positive opplevelser med. For å ta hensyn til de andre studentene så setter jeg meg som regel langt bak og bruker gjerne en et teppe eller en klut for å dekke meg til litt. Jeg kan tenke meg at det kan bli distraherende viss du plutselig ser en naken pupp mens du skal prøve å henge med i litteraturhistorie osv…

Begge jentene mine har vært veldig greie, viss de lager litt lyd er det bare å tilby brystet så roer de seg fint. Jeg har måttet ta Olivia ut en gang da hun ikke klarte å roe seg skikkelig, men da tok jeg henne bare ut av salen og gikk inn igjen når hun var klar for det.

De første gangene er litt ubehagelige for, hvertfall jeg, ble veldig var på alle lydene de lagde. Jeg følte at bare du hørte de pustet var det forstyrrende… Men etter å ha blitt litt mer kjent med de rundt så sier de selv at de nesten ikke merker det, og de få lydene de hører bare er koselige.

Det jeg pleier å pakke med er; reisevognen fordi den er så liten og lett å ta med seg. Gulpekluter, tutter, koseklut, masse bleier og vaskeservietter, klesskifte i tilfelle hun tisser/bæsjer seg ut, skift til meg selv i tilfelle hun tisser/bæsjer meg ut og et teppe.

Det som er mest utfordrende med å ha med baby i forelesninger er egentlig å klare å stå opp og komme tidsnok til timen!

Å finne tid å studere hjemme er en helt annen sak. Her må egentlig alle ledige stunder utnyttes. Jeg er ikke alltid like flink til det, og du skal se at hver gang jeg utsetter det så skjer det noe som forhindrer lesingen den gangen jeg setter meg ned. Derfor bør en først lese, og heller kose seg litt etterpå hvis det er tid til det for dagene er så uforutsigbare.

Jeg vil også si; ikke sett for høye krav til deg selv, det er nok arbeid å bare ta vare på babyen. Prøv å få det til hvis det er det du vil, men går det ikke så går det ikke. Du kan alltid hoppe av og ta det igjen. Du gjør en super jobb for det om!

Nå skal jeg og Olivia stelle i stand litt forskjellig til Henrik sin fødselsdag i morgen, snakkes!

2 thoughts on “Å studere med barn og baby”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s